Wifi

is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Vanwege deze korte afstand is het ideaal voor gebruik thuis of bij u op de zaak. Het is niet langer nodig een internetkabel te leggen tussen je computer, Hi-Fi apparatuur en uw modem. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met een laptop, tablet, ipad of tegenwoordig Hi-Fi en media player uw bestanden benaderen en zo afspelen.

Wifi wordt veel gebruikt bij het streamen van bijvoorbeeld films en geluid te streamen. WifiHet is echter ook mogelijk om draadloos te internetten via wifi wanneer je met je laptop, tablet of smartphone op stap bent en je bijvoorbeeld op het vliegveld of in een horecagelegenheid internet toegang wilt. Op veel plekken is dat gratis, maar op sommige plekken heb je een apart abonnement nodig of kun je per keer betalen via een kraskaart of een mobiele telefoon. Het aantal plaatsen waar je draadloos kunt internetten wordt continu uitgebreid.

Betekenis wifi

Wifi is de commerciële naam voor een W-Lan (Wireless-Local Area Network). De naam wifi, ook wel geschreven als WiFi of Wi-Fi is gerelateerd aan de bekende term Hi-Fi uit de audiowereld, hetgeen staat voor High Fidelity en daarom wordt de term Wireless Fidelity ook wel gebruikt. Deze term is echter een verzinsel, net als de naam wifi.

Advies en installatie

Wenst u een betere Wi-Fi thuis of op uw zaak. Wilt u een gasten netwerk ? Wij adviseren u graag op locatie of in onze winkel.